19 Eylül 2015 Cumartesi

Tarihin En İyi 10 Keskin Nişancısı Hakkında Bilgiler



Keskin Nişancılar.Kamufle olarak uzun namlulu silahlar kullanan ve seçtikleri hedeflere genelde uzak mesafeden atış yapan kişilere verilen bir isimdir.Bir çoğu özel eğitimler alır.Özellikle uzun süren savaşlarda neticeyi belli etmeseler de karşı tarafın askerlerine korku vermeleri nedeniyle efsanelere konu olmuşlardır.Karşınızda tarihin en iyi 10 keskin nişancısı.

-Thomas Plunkett

1809 yılında daha tüfekler henüz gelişmemiş ve askerler sadece 50 metrelik hedefleri vurmak için eğitilirken savaşta 600 metreden Fransız Generali vuran İrlandalı Thomas Plunkett arkadaşlarının bunun şans olduğunu düşünmemesi için generali tedaviye gelen yardımcısına da vurarak öldürmüştür. Tarihin ilk sniper’ı olan Thomas Plunkett eğitildiği hedeften tam 12 kat fazla mesafeye başarılı bir atış yapmıştır, hem de iki defa üstüste.

-Juba

Juba, gerçek adı, uyruğu ve özel hayatı bilinmeyen, Irak işgali sırasından bugüne kadar 645 ABD askerini öldüren keskin nişancıdır.Juba öldürdüğü ABD askerlerini tek tek görüntüleyip yayımlamasıyla üne kavuştuştur.İnternette bir çok videosu mevcuttur.

-Charles ‘Chuck’ Mawhinney

Vietnam’da 103 tane “kayıtlara geçirilmiş ölüm” gerçekleştirmiştir. Bir deniz piyadesi olan Chuck en iyi deniz piyadesi sniper’ı olma ünvanını da koruyor. Araması ve kesinleştirilmesi zor olan ateşleri de eklendiğinde sadece 13 ayda Chuck’ın 300’ün üzerinde ölüm gerçekleştirdiği düşünülüyor.

-Rob Furlong

El-Kaide’ye karşı yapılan bir operasyonda 2.430 metre ile en uzak vuruş kendisine aittir. Bu alanda rekor sahibi olan Rob Furlong bir kaç saniye içinde 3 el ateş etmiş, ilkinde ıskalamış, ikincisinde sırtından üçünsünde de saldırı altında olduğunu anlayan teröristi göğsünden vurmuştur.

-Vasily Zaytsev

Kapıdaki Düşman filmi sayesinde muhtemelen en çok tanınan keskin nişancı olan Zaytsev aslında Kızıl Ordu’da katipti. Stalingrad savaşı çıkınca cepheye gitmek için gönüllü oldu. 242 kesinleşmiş katli vardır. Eğittiği keskin nişancıların toplam öldürdüğü insan sayısı 3000 üzerinde diye düşünülüyor.

-Lyudmila Pavlichenko

1941’de Naziler Soyvetleri işgal etmişken gönüllü olarak orduya katılan, Lyudmila Odesa ve Sivastopol cephelerinde tam 309 kişi öldürmüş bunlardan 37 tanesi ise Alman keskin nişancılarıdır. 2. Dünya Savaşı’nda Sovyet ordusunda bulunan 2000 kadın sniperdan en iyisi olarak gösterilmektedir.

-Francis Pegahmagabow

378 kişiyi öldürmesinin yanında bu Ojibwa savaşçısının Kanadalı muhteşem bir kamuflaj uzmanı ve izci olduğu söylenir. Ağır ateş altında önemli mesajları iletmek, cephanesi azalmışken düşman tarafına geçmek gibi delilerin yapabileceği görevleri de başarıyla gerçekleştirmiş ve bir çok sayıda madalya ile savaşı tamamlamıştır.

-Adelbert F. Waldron

109 kabul edilmiş vuruşuyla en çok adam öldürmüş Amerikalı keskin nişancı olmasının yanında kendisinin hedefi bulma oranı da muhteşeme yakın. Özellikle hareketli hedeflere veya kendisi hareketli bir nesnedeyken yaptığı vuruşlar kendisini efsane statüsüne sokmuştur.

-Carlos Norman Hathcock

93 kişiyi öldürmesinin yanında bütün filmlerde gördüğümüz karşıdaki keskin nişancıyı dürbününden vurma hadisesini de gerçekleştirerek meşhur olmuş ve bu atışı meşhur etmiş kişidir. Bir başka önemli başarısı da 2 km’yi 3 gün boyunca sürünüp ölüm görevinde bir Vietnam generalini öldürebilmesidir.

-Simo Hayha

Nam-ı değer beyaz ölüm. 705 tane kabul edilmiş vuruşu vardır fakat gerçek sayının çok daha fazla olduğu düşünülüyor. Fin – Rusya savaşında 100 günden az zamanda bu kadar kişiyi öldürmesi, Rusların ilgisini çekmiştir.Askerleri korkutan bu keskin nişancı için önce bir keskin nişancı, sonra bir keskin nişancı grubu o da yeterli olmayınca da bir bölük asker göndermişlerdir. Bembeyaz giyinen ve nefesi karda belli olmasın diye kar çiğneyen bu akıllı asker Rusların korkulu rüyası olmaya devam ediyordu.Fakat savaş sırasında çenesine yediği şarapnel parçası çenesini dağıtınca mucize sonucu hayatta kalmıştır. Ölmesine kesin gözüyle bakılan Simo 3 ay sonra barışın ilan edildiği gün hastahanede uyanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder