7 Eylül 2015 Pazartesi

Dünyada Dehşet Verici En Korkunç 7 Gelenek





Bir çoğumuz yaşadığınız bölgelerde kendilerine has genelek ve görenekler görmüşsünüzdür.Bunlar kuşaktan kuşağa aktarılan davranışlar.Kendi ülkemiz içerisinde bile bir bölgede olan bir gelenek diğerinde olmayabiliyor.Fakat az sonra duyacağınız gelenekleri görünce bizimkilerin kıymetini anlayacaksınız.İşte Dünyadan dehşet verici 7 gelenek.



7-Ateşin üzerinde çıplak yürüyüş : Malezya’da Taoistlerin düzenlediği 9 İmparator Tanrı Festivali’nde ateşin kusurları ve kötü ruhları uzaklaştırdığına inanan insanlar, korun üzerinde çıplak yürüyor. Böylece insanların gerçek ruhlarının gücünün ortaya çıktığına inanıyorlar.

6-Tayland Puket’te her yıl düzenlenen Vejetaryen Festivali’nde korkusuz gönüllüler yanaklarından bıçak, kanca, kılıç ve hatta silahlar geçiriyor. Bu ayin sırasında tanrının bedenlerine girdiğini ve onları kötülüklerden koruduğunu düşünüyorlar.

5-Hindistan’ın Maharashtra bölgesinde bulunan Solapur’da yaşayan ve bebeklerinin sağlıklı bir ömür geçirmesini isteyen ebeveynler, her sene 15 metrelik bir apartmanın çatısından bebeklerini aşağıya bırakıyor. Aşağıya atılan bebekler diğer köylülerin gerdiği bir çarşafa düşüyor.

4-Ölüyle beraber yaşamak : Endonezya’da yaşayan Toraja adlı etnik bir grup için cenaze töreni hayatın oldukça önemli parçalarından birisi sayılıyor. Bir ailenin bu önemli tören için gerekli parayı biriktirmesi zaman aldığı için de, ailenin ölü üyesi giysilere sarılarak aylar boyunca evin altında saklanıyor. Torajanlar ölen ruhun, cenaze gerçekleşene kadar onlarla yaşadığına inanıyorlar. Ölen kişi gömülmeye hazır hale geldiğinde ise tabutu genellikle bir mağaranın içine yerleştiriliyor. Mağaranın girişine ise dışarıya bakar şekilde ölen kişinin heykeli dikiliyor.

3-Muz aromalı ölü : Amazonda yaşayan dünyanın en ilkel kabilesi Yanomami üyeleri, ölümün doğal bir olay olmadığını düşünüyorlar. Bu yüzden ölüleri yakıyor, sonra da küllerini muzla karıştırıp yiyorlar. Bu sayede ölenlerin yaşamlarını devam ettirdiğine inanıyorlar.

2-Endonezya'da bir adada yaşayan Dani kabilesi'nde dünyanın en garip yası tutuluyor...Dani Kabilesinin kadınları kocaları öldüğünde el parmaklarını kesiyor.Ölen kocaları için tutukları yas ve acının bir belirtisi olarak parmaklarını kesiyorlar.Bu adet o kadar yaygınlaşmış ki kadınların parmak sayılarına bakarak hangisinin dul hangisinin evli olduğunu anlamanız mümkün.Dani Kabilesi, kadının kocası ölse bile onun peşinden gitmesi gerektiğine inanıyor.

1-Aghori Babalar ölü yiyor.Hindistan’ın Varanasi şehrinde yaşayan ve ölüleri yemeleriyle ünlü Aghori Babalar, insanların en büyük korkusunun kendi ölümleri olduğuna inanıyor. Bunu aydınlanmanın önünde bir engel olarak gören Aghori Babalar, ölümle ölüleri yiyerek yüzleşiyor.



Ya Meraktan kanalımızı takip etmeyi unutmayın,bir diğer videoda görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder