3 Eylül 2015 Perşembe

Dünyanın En Zeki 5 Çocuğu





Zeka nedir?

Kavramlar ve algılar yardımıyla soyut ya da somut nesneler arasındaki ilişkiyi kavrayabilme, soyut düşünme, muhakeme etme ve bu zihinsel işlevleri uyumlu şekilde bir amaca yönelik olarak kullanabilme yetenekleri zeka olarak adlandırılmaktadır.

Hepimiz çocuk olduk fakat birazdan duyacağınız çocuklar bizlerden biraz farklı.Bir çoğu ana kucağında,poposunda bez varken bizim şuan yapamayacağımız şeyler yapmış.Hadi gelin dünyanın en zeki çocuklarına bir bakalım.

- 5 nmarada Michael Kevin Kearney : Hawaii’nin Honululu şehrinde 18 Ocak 1984 yılından doğan Michael Kevin Kearney, akademisyen bir ailenin çocuğu olarak ilk eğitimini okula gitmeden evinde almış. 4 aylıkken konuşmaya 10 aylıkken okumaya başlayan çocuklarındaki cevheri gören ailesinin desteği ile 10 yaşında Associate of Science’ın Jeoloji bölümünden mezun olarak dünyanın en genç üniversite mezunu oldu. University of South Alabama’da antropoloji yılında lisans derecesi elde eden Kearney, asıl şöhreti 2006 yılında katıldığı Who Wants to be a Millionaire? adlı yarışmadan kazandığı 1 milyon dolar ile yakaladı ancak bu onun ilk yarışması değildi. Daha önce katıldığı çeşitli televizyon yarışmalarında bir hayli para kazanmış. Bilgisini paraya çevirmenin en kısa yolunu seçmiş. Şimdi ise 25 yaşında ve bir dolar milyoneri…



- 4 numarada Aelita Andre : Sidneyli sanatçı bir ailenin küçük kızı olarak dünyaya gelen Aelita Andre, bir sabah uyandığında tüm Avustralya’nın konuştuğu bir ressam haline geldi. 2006 yılında dünyaya gelen bu sevimli kız çocuğunun eline oynasın diye verilen fırça ile yaptıkları ülkesinin en pretijli sanat galerilerinin sahibi olan Mark Jamieson’ın dikkatini çekince bir anda tüm dikkatleri üzerine çekti. Şimdiye kadar yaptığı yağlıboya tabloları ilerde kızına göstermek için saklayan baba Michael Andre durumdan oldukça memnun. Çünkü küçük kızının yaptığı tablolar dünyaca ünlü sanat galerilerinin duvarlarını süslüyor.Özellikle yaptığı soyut resimlerde kullandığı figürleri nasıl ortaya çıkardığı ise özel bir merak ve araştırma konusu.



- Listemizin 3 numarasında Akrit Jaswal var : Birçoğunuz Slumdog Millionare isimli Bollywood filmini izlemişsinizdir.Akrit Jaswal, 23 Nisan 1993 Hindistan’ın Punjabi bölgesinden dünyaya geldi ve henüz 10 aylıkken konuşmaya ve yürümeye başladı. 2 yaşına geldiğinde okuma-yazmayı öğrenmiş ve elinden Shakespeare kitaplarını düşürmüyordu. 5 yaşına geldiğinde kanserle mücadele ve gen tedavisi için teoriler üretmeye başlamıştı.İlk tedavisini ise yangında parmakları eriyen küçük bir kız çocuğuna yaptı. Yeteneğini bir kolej başkanı olan Rahi farketti ve yaptırdığı I.Q testi sonucunda Hindistan’ın en zeki çocuğunu bulduğu anladı. 12 yaşında Chandigarh Koleji’ni bitirdi ve Hindistan Üniversitesi’nin en genç öğrencisi oldu. Hindistan’da bir Guru olarak ilan edilen bu küçük dahi daha sonra İngiltere’den kanser araştırmalarına katkı yapması için davet edildi. Şu anda ise Londra Üniversitesi’nde aralarında Türk profesör Mustafa Camgöz’ün de bulunduğu bir kurulda görev yapmakta.



- 2 numarada Gregory Smith var : 1990 yılında doğan Gregory Smith, 2 yaşında okumaya başladı. Kreşteki hocaları tarafından farkedilen yeteneği ile önce 1. sınıfa başlayan Gregory Smith’in yaşı ilerledikçe bir dahi olduğu daha iyi anlaşıldı çünkü bu küçük çocuk, normal boyutlardaki bir kitabı bir kere okuyarak 18 ay hafızasında tutabiliyordu. Öğretmeni tarafından süper bilgisayar olarak tanımlanan Smith, Amerika’nın Florida eyaletinde bulunan Orange Park Lisesi’nde 7 yaşında mezun oldu. Sonra Lynchburg’daki Macon Koleji’ne kabul edildi. Burada matematik tarih ve biyoloji alanlarında eğitim aldı. 2003 yılında Virginia Üniversitesi’ne kabul edildi ve 16 yaşında Amerika’nın en genç doktora sahibi unvanıyla ile mezun oldu. Bundan sonra bilim hayatına ara veren Gregory Smith, kendini dünya barışını sağlamaya adadı ve bir vakıf kurarak Bill Clinton’da dahil  bir çok başkanla görüştü. Afrika’nın bir çok yerinde kimsesiz çocukların eğitim alması için okullar açtı. Dünyadaki bir çok çocuk kurumuna bağışlar yaptı. Bu yaptıklarının karşılığını 4 kez Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilerek aldı.



- Son olarak bir diğer süperzeka küpü aslan parçası Kim Ung-Yong.Söylenenlere göre Kim Ung-Yong dünyanın en yüksek IQ'suna sahipmiş.Takvimler 7 Mart 1967 tarihini gösterdiği gün Koreli Kim ailesi dünyaya bir süper zeka bağışladıklarının farkında değillerdi ancak; bunu öğrenmeleri o kadar uzun sürmedi. Kim Ung-Yong 4 yaşına geldiğinde Japonca, Korece, Almanca ve İngilizce okuyabiliyordu. Normalde anadilinde konuşmayı bile yeni sökmesi lazım olan bu sıradışı dahi 5 yaşında en karmaşık matematik problemlerini çözüyordu. Dünyanın bu küçük dahiyi farketmesi çok uzun sürmedi elbette. Japonya’da bir televizyon kanalında Çince, İspanyolca, Vietnamca, Filipince, Almanca, İngilizce, Japonca bildiğini kanıtlaması üzerine IQ testi yapıldı ve 210 ile Dünyanın En Zeki Adamı olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırdı. Durun daha bitmedi! Kim Ung-Yong, Hanyang Üniversitesi’nde 3 yaşından 6 yaşına kadar misafir öğrenci olarak eğitim aldı. 7 yaşında NASA’nın davetiyle Amerika’ya gitti. Kolorado Eyalet Üniversitesi’nde 15 yaşına basmadan mezun oldu ve 1974’ten itibaren hem akademik çalışmalar yapıp hem de NASA’nın araştırmalarını yönetti. 1978’de ülkesi Kore’ye dönerek dünyanın en prestijli üniversitelerini ve kurumlarını red etti. 2007 itibariyle de Chungbuk Ulusal Üniversitesi'nde ders vermekte.



Hayat acımasız a dostlar.Kimisi en yüksek IQ sahibi,kimi 10 aylıkken okumayı çözüyor.Darısı çocuklarımıza :)



Ya meraktan kanalımızı takip etmeyi unutmayın,bir diğer videoda görüşürüz.HOŞÇAKALIN!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder