7 Eylül 2015 Pazartesi

Milli Gururumuz Türk Hava Kuvvetleri Hakkında Bilgiler





Türk Hava Kuvvetleri.Dünya'nın ilk askeri hava teşkilatlarından biri olan Türk Hava Kuvvetlerinin tarihi, 1909 yılına kadar uzanmaktadır.

1910 yılında bu çalışmalar geliştirilmiş ve Avrupa’ya bir inceleme kurulu, Paris’te toplanan Uluslararası Havacılık Konferansı’na da bir heyet gönderilmiştir. 1910 yılı sonlarına doğru ise, artık Türk ordusunda havacılık konusunda kesin karar verilmiş ve havacı personel yetiştirilmek üzere birkaç subayın Avrupa’ya eğitime gönderilmesi öngörülmüştür.Fakat o dönemde ülkenin içinde bulunduğu mali zorluklar nedeniyle gerçekleşememiştir.

Millî savunma bakımından, havacılığın gelecekteki önemini gören Harbiye Bakanı Mahmut Şevket Paşa, konuyla yakından ilgilenmeye devam etmiş ve 28 Haziran 1911’de yapılan sınavda en yüksek notu alan Süvari Yüzbaşı Fesa ile İstihkâm Teğmen Yusuf Kenan Beyler, uçuş eğitimi için Temmuz 1911’de Fransa’daki Bleriot Fabrikası’nın uçuş okuluna gönderilmiştir.

1911 yılında, Kurmay Yarbay Süreyya Bey, havacılık teşkilatını kurmakla görevlendirilmiş ve Türk Ordusunun ilk resmî havacılık kuruluşu da Havacılık Komisyonu adıyla 1911 yılında faaliyete geçirilmiştir.

Türk Hava Kuvvetleri filo büyüklüğü açısından NATO'da ve dünyada 2. sıradadır.

Dünyada gece harekatı yapabilen sadece 4 hava kuvveti vardır  ve Türk Hava Kuvvetleri onlardan biridir.

Hepimizin gözlerimizi almadan izlediğimiz Türk Yıldızları akrobasi timi ise 2010'dan itibaren modernize edilen NF-5 2000 uçakları ile gösterilerini gerçekleştiriyor.

Türk Hava Kuvvetlerinin bünyesinde 19 Savaş ,1 Keşif,6 Eğitim, 6 Ulaştırma,1 Tanker,8 Uçaksavar füze filosu mevcuttur.

Günümüzde Terör Örgütü PKK'ya yapılan saldırılırda Türk Hava Kuvvetlerinin rolü çok önemlidir ve yaptıkları harekatlar ile terör örgütüne ağır darbeler vermeye devam etmektedirler.PKK'lı teröristler Türk Hava Kuvvetlerinden deliler gibi korkaklar ve ordumuzun uçaklarını göklerde gördüklerinde adeta kaçacak delik ararlar.



ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜNDE SÖYLEDİĞİ GİBİ : İSTİKBAL GÖKLERDEDİR.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder