13 Eylül 2015 Pazar

Dünya Üzerindeki En Tuhaf Kadınlar





Her kadın aynı değildir.

Birazdan izleyeceğiniz videodaki kadınlar yaşamlarını fiziksel deformasyon ile mücadele içinde geçiriyorlar.Bu deformasyonların bazıları kendi seçimleri.Yaşadıkları durumları isteyip istemedikleri farketmeksizin bu kadınlar tek bir ortak şeyi paylaşıyorlar.Onların hikayeleri şok edici olmasının yanında inanılmaz da.Var olduğuna inanamayacağınız kadınlar.

Dünyanın en kısa kadını;

Hindistan'ın Nagpur kentinde oturan 22 yaşındaki Jyoti Amge, 5 kilo 250 gram ağırlığında ve sadece 58 santimetre boyu ile “Dünyanın en kısa kadını" olarak unvanını koruyor.Yaşıtları gibi gelişemeyen Jyoti Amge ortama 2 yaşındaki bir çocuk ile aynı boyda. Boyunun kısa olması ona şöhreti de beraberinde getirdi.American Horror Story adlı dizide rol aldı.Dizi ekibiyle birlikte Emmy ödül törerine katılan Jyoti Amge Emmy ödülü ile aynı boydaydı.

Dünya'nın en fazla dövmeli kadını;

Julia Gnuse doğduğunda cildinde sürekli iz bırakan yaralar çıkartan bir hastalığa sahipmiş. Bu yara izlerini kapatmak için dövme yaptırmaya başlayan Julia en sonunda dünyanın en çok dövmeli kadını olarak Guinness Rekorlar Kitabına girmeye hak kazanmıştır.Vü cudunun tam olarak %95 i dövme ile kaplıdır.

Dev Bacaklı Kadın;

Mandy Seller nadir rastlanan bir hastalık ile dünyaya geldi.Dev Adam Hastalığı olarak bilinen hastalığın Dünyada sadece 200 kişide olduğu biliniyor.Mandy Sellers'ın Küçük yaşta sol bacağının aşırı büyümesinden dolayı bacağı kesilerek yerine Protez bacak takılmıştır.Fakat Mandy Sellers'ın bacağı büyümeye devam ediyor. Doktorlar ise bu duruma henüz bir çözüm bulmuş değil.

Dünya'nın en uzun saçlı kadını;

Asha Mendala 17 Metrelik Boyu 19 KG Ağırlığındaki Saçıyla Dünyanın en uzun saçlı kadını ünvanını elinde tutuyor.22 yıldır saçlarını kesmeyen Mendala doktorların uyarılarına kulak vermeye başladı çünkü saçlarını topladığında 19 kilogram ağırlık onu felç edebilir.

İnsan Barbie;

28 yaşındaki Ukraynalı Valeria Lukyanova, çocukluğundan kalan bir saplantı ile kendini ünlü oyuncak Barbie Bebeğe benzetmek için estetik operasyonları geçiriyor.İnsan barbie kendisinin hiçbir estetik operasyon geçirmediğini iddia etmekte. Fakat buna inanmak haliyle oldukça zor.

Dünya'nın en uzun Diline Sahip Kadın;

Kadınlar arasında dünyanın en uzun dili rekoru ABD’li Chanel Tapper’a ait. Chanel Tapper, dünyanın en uzun dilli kadını olarak Guinnes rekorlar kitabına girmeyi başarmış.ABD’li Chanel Tapper’ın dilinin uzunluğu tam olarak 9.75 santimetre.

Dünya'nın en Kıllı Genç Kızı;

"Kurt kız", "Maymun surat" gibi sözlerle arkadaşlarının alaylarına maruz kalan 11 yaşındaki Taylandlı Supatra Sasuphan, Guinness Rekorlar Kitabı'na 'Dünyanın En Kıllı Kızı" unvanıyla girdi. Ve bu olaydan sonra okulundaki popülaritesi arttı.Hatalı kromozomun neden olduğu bu rahatsızlık Supatra'yı artık eskisi kadar üzmüyor, çünkü o yeni unvanından memnun olduğunu söylüyor.

Dünya'nın En büyük Göğüslü Kadını;

Mayra Hills adıylada bilinen Beshine Dünyadaki en büyük genişletilmiş göğüslere sahip .Her biri yaklaşık 9 kilogram ağırlığındaki göğüsleriyle görenleri şaşırtıyor.Beshine'nin vücudunun üst tarafı yalnızca göğüslerden oluşuyor da denebilir.Hatta göğüslerine isim bile takmış “Boobie” ve “Doobie” olarak isimlendirmiş.

Yapışık İkizler ;

Loraine Hensel ve Brittany Lee Hensel, disefalik yapışık ikizler. İkizlerin kafaları ayrı olmasına rağmen vücutları tektir. Dış görünüm itibarıyla simetrik tek bir vücuda sahip görünen ikizlerin göğüs kafesleri tek ve gövdeleri tek bir pelvise bağlıdır. Bununla birlikte kalp, akciğerler gibi hayati organlar ve omurga, omurilik, mide gibi organlar ise çifttir. İkizler kendi tarafındaki vücut yarılarını kontrol etmektedirler. Sağdaki kol ve bacak ile soldaki kol ve bacak ikizler tarafından ayrı ayrı kontrol edilmektedir. Buna rağmen koordineli bir şekilde hareket edebilmektedirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder