2 Eylül 2015 Çarşamba

Kurt Adamlar Hakkında Bilinmesi Gerekenler



Kurt Adamlar Hakkında Bilinmesi Gerekenler



Kurt adam, dolunay çıktığı zaman ortaya çıkıp vampirleri yok ettiğine inanılan masalsı karakterlerdir. Nasıl kurt adam olunur konusu, birçok filmde kurt adamların kahramanlıklarına yer verilmesinden dolayı hayal dünyası geniş olan kişileri etkilediğinden merak edilmektedir.



Modern kurt adam efsanesi 1573'de Fransa'da birçok saldırıdan sonra ortaya çıkan bir efsanedir.1598'de yine Fransa'da Caude yakınlarındaki ıssız ve vahşi bir yörede birkaç Fransız köylüsü, 15 yaşındaki bir erkek çocuğunun cesedini buldu. Çocuk.korkunç bir şekilde parçalanmıştı ve her yerinden kanlar fışkırıyordu. Bir çift kurt da cesedi yiyordu. Uzaktan köylüler görününce kaçıp ağaçlıkların arasında kayboldular. Köylüler "kurtları" izlediler ve bir çalılığın içinde sinmiş, yarı çıplak bir adam buldular. Uzun saçlıydı. Bakımsız, uzun bir sakalı, sanki pençe görünümünde uzun ve kirli tırnakları vardı. Aralarında pıhtılaşmış kanlar ve insan eti parçaları görülüyordu. Adam, Jacques Rollet adında bir ruh hastasıydı. Köylüler gelip de kaçmadan önce cesedi parçalıyordu. Aslında ortada kurt filan yoktu. Adamlar o andaki heyecanlı halleriyle bu ruh hastası adamı bir kurt adam olarak algılamış olabilirler. Fakat bunu anlayabilmek olanaksızdı. Ama şurası kesindi ki, Rollet kendini bir kurt gibi hissediyordu. Bu kuruntunun etkisi altındayken birçok insanı parçalayıp yemişti. Sonuçta ölüme mahkûm edildi. Fakat Paris Mahkemesi kararı bozdu. Onu bir akıl hastanesine gönderdi. Burası idam edilmeyen kurt adamların kapatıldığı bir yerdi!



15. ve 16. yüzyıllarda kurt adama dönüşme inancı, tüm Avrupa 'da büyücülük ve cadılıkla aynı kefeye konuyordu. Özellikle Fransa ve Almanya'da kurt adam olduğundan şüphe edilen biri, yargılanır ve akıl hastası olmadığı anlaşılır ise idam edilirdi.



Kurt adamlar birçok kişinin ilgisini çektiğinden dolayı birçok web site sahibi sadece kullanıcı kazanmak adına tuhaf tarifler vererek insanları kurt adam olacağına inandırmaya çalıştırmaktadır. Öncelikle kurt adam diye bir kavramın olmadığını, paylaşılan iksir adındaki şeylerin sadece birer saçmalık olduğunu bilmenizi isteriz. Buradan yola çıkacak olursak kurt adam nasıl olunur sorunuza verecek bir yanıt olmadığını, yani kurt adam olmanın mümkün olmadığını söyleyebiliriz.



Günümüzde ise Kurt adamlara ilişkin olaylar eskisi kadar yoğun olmamakla birlikte zaman zaman bu tür olaylardan söz edilmektedir. Örneğin I. Dünya Savaşı'ndan kısa bir süre önce üç kurt adamın ele geçirildiği öne sürülmektedir.



1975'te İngiliz gazeteleri, Staffordshire'ın bir köyünde yaşayan 17 yaşındaki bir gencin olağanüstü haberleriyle dolup taşıyordu. Delikanlı, kurt adama dönüştüğü inancı içindeydi. Bu zihinsel acılarına kalbine sapladığı bir bıçakla son verdi. Delikanlının yakınlarından biri şöyle diyordu: Ölmeden çok kısa bir süre önce bana telefon etti. Yüzünün ve ellerinin renk değiştirdiğini ve giderek kurt adama dönüştüğünü söyledi. Az sonra sesi giderek homurtuya dönüştü."



Halihazırdaki bilimsel bilgiler, kurt adam olayında olduğu gibi bir insan formunun bu kadar kısa zamanda bir başka biçime dönüşmesinin kesinlikle olanaksız olduğunu ortaya koyuyor. Dolayısıyla kurt adam efsaneleri tümüyle cehalet ve kuruntu üzerine kurulmuş olabilir. Fakat yine de yüzlerce yıldır bildirilen bu tür olayların gözardı edilemeyeceği belirtiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder