28 Ağustos 2015 Cuma

Hayvan Dışkısından Dünyanın En Pahalı Kahvesi : Kopi Luwak





Kopi Luwak dünyadaki en pahalı kahve.Bu kahve Luwak diye bilinen kediye benzer küçük Endonezya hayvanının dışkısından elde ediliyor.Kediyi andıran bir görüntüsü olmasına rağmen kedigiller familyasında değil,kuyruksürenlerin yer aldığı familyaya ait olan bir tür hayvan.

Görüntüsü nedeniyle misk kedisi diye de anılan  bu hayvanlar, böcekten meyveye kadar birçok şeyle beslenirler.Fakat üretim için yetiştirilen Luwakların beslenme alışkanlığına çok dikkat edilir.



Dünyadaki en pahalı ve en az üretilen kahvenin üretim aşamasında ise Luwak’lar, kahve çekirdeklerinin kirazlı kısmını yiyor, sindiremediği kısmı  ise dışarı çıktığında toplanıyor, temizleniyor, kavruluyor ve türk kahvesi sunar gibi sunuluyor.



Yıllık üretimi, yani bir luwak'In dışkılama miktarı  yaklasik 230 kg'.



Luwak sadece olgun kahve  fasulyelerini  yer ki bu da sindirim sistemine sağlam olarak geçmesini sağlar. Bununla birlikte, sindirim safhasında enzimler kahve çekirdeklerini  çok sayıda amino asite ayırır ve  bu da kahveye acılık verir. Ağızda eşsiz bir lezzet bırakır.



İçenlere bir de sertifika verilir ve bu sertifikada dünyada Kopi Luwak kahvelerini içen kaçıncı kişi  olduğunuzu yazar.



Kahvenin kilosunun 375 dolar olduğu düşünülürse kahveyi  içenlerin bir sertifikayı hak ettiğini söyleyebiliriz.



Kopi Luwak kahvelerini içen insanlara sorulduğunda kahvenin tadı zengin çikolatalı yapısıyla saygı görüyor ayrıca macchiatodan sert, espressodan  ise  daha hafif olduğu görüşü hakim oluyor.

Ya Meraktan kanalımızı takip etmeyi unutmayın,diğer bir videoda görüşmek üzere :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder